Isnin, 9 Julai 2012

KESIAN.... AKIBAT TERTEKAN

Inilah tekanan yang dihadapi oleh seorang suami. Bukan mudah menyediakan keperluan keluarga. Di sini timbulnya persefahaman antara suami isteri

Tendang bini sebab banyak hutang


KOTA BHARU – Seorang peniaga yang mendakwa tertekan dibelenggu hutang keliling pinggang, dihadapkan di Mahkamah Majistret di sini semalam atas tuduhan menendang belakang badan isterinya di rumah mereka di Batu Melintang, Jeli, April lalu.
Tertuduh Hamid Hamad (gambar), 44, mengaku bersalah melakukan perbuatan mencederakan isterinya itu ketika dihadapkan di depan Majistret Mohd. Asri Abd. Rahman Sidik.
Mengikut pertuduhan, Hamid didakwa menyebabkan kecederaan ke atas isterinya, Rohana Mohd. Zin, 40, dengan menendang bahagian belakang badan mangsa di sebuah rumah tanpa nombor di Lata Janggut, Batu Melintang antara pukul 7.30 malam hingga 10 malam, 8 April lalu.
Dia yang merupakan seorang peniaga didakwa mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan boleh dipenjarakan sehingga setahun atau denda sehingga RM2,000 atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.
Pendakwaan dikendalikan pegawai pendakwa, Inspektor Adilla Othman, manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

0 ulasan:

Catat Ulasan